Japonsko - zákaz vstupu cizinců do konce ledna.  .

ZPŘÍSŇOVÁNÍ restrikcí a cesta z normálu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Matouš napsal(a):

Kéž by padly ty stupidní povinnosti po návratu ze zahraničí. Aspoň částečně.

Jinak transit přes Německo by snad měl s testem jít, minimálně autem snad bez diskuze...

Pokud to chápu správně, tak tranzit přes Německo půjde pouze letecky bez opuštění tranzitní zóny letiště a pouze s negativním testem. O výjimce při průjezdu autem se nepíše.

0 Citovat

Jen takové malé shrnutí, co vlastně znamená zrušení nouzového stavu, kdyby to někoho zajímalo. Chtěl bych upozornit všechny lidi, kteří se neustále k němu upínají, ať už z pozitivního nebo negativního hlediska, že teoreticky se toho moc změnit nemusí.

Ministerstvo obrany nebo zdravotnictví, krajské hygienické stanice nadále mohou vydávat opatření a nařízení s tím rozdílem, že ty jsou přezkoumatelné soudy ve správním soudnictví. To znamená, že odteď musí být všechny opatření řádně zdůvodňována a nesmí být zmatečná. Ale když si vzpomenu na to, jak právníci na ministerstvu zdravotnictví nebyli schopni snad natřikrát napsat správně nařízení ohledně pití kávy z kelímků na veřejnosti mám pocit, že si soudy budou na nich smlsávat.

Takže bez nouzáku jdou teoreticky zavřít restaurace, bary, divadla, kina, hotely, trhy, ale dokonce i školy. To samé povinnost nosit roušky. Vše na základě zákona o veřejném zdraví. Není nutno používat krizový zákon a jeho nouzový stav. Armádu lze použít na základě zákona o ozbrojených silách.

Na druhou stranu noční hodiny zákazu vycházení a zavření určitých typů obchodů bez nouzáku nepůjde. Posilky jsou dost na hraně.

@Matouš: Opatření při vstupu ze zahraničí do ČR jsou vydávána také dle zákona o veřejném zdraví, ne krizového zákona, takže nouzový stav na tohle také nemá žádný vliv.

Jóó kdyby vláda byla schopná za celý rok napsat pořádný pandemický zákon, nemuselo by se tohle vůbec řešit. Odteď bude Babiš všechno svádět na opozici a neprodloužení nouzového stavu a laická veřejnost a obzvlášť jeho voliči mu to samozřejmě budou žrát.

0 Citovat

Tvrde-podminky-pro-navrat-do-cr-jsou-protiustavni-senatori-pripravuji-ustavni-stiznost,

https://echo24.cz/a/SmQSW/tvrde-...i-stiznost

0 Citovat

@Jarda +1

De facto se toho interně zas tolik nezmění, spoustu opatření budou vydávat kraje a KHS. Na druhou stranu to je totální dekonstrukce státu v přímém přenosu, kdy stát není schopný plnit ani ty elementární funkce. Za normálních okolností by covid ne covid vláda padla, a věřím, že by se na to už teď našlo napříč sněmovnou dost hlasů. Všichni si ale moc dobře uvědomují ten problém, který se udržuje při životě na Hradě a to, že by opět jmenoval premiérem Babiše, který by beztak do voleb vládnul bez důvěry (což je ten lepší scénář, horším je jmenování premiérem nějakého odborníka jako je Nejedlý :)) ... 

Tohle celé je ale naprostě nesrozumitelné pro naše partnery v zahraničí. Těžko někdo bude zkoumat, že nějaká opatření máme, ale vydávají je kraje. V kombinaci s tím, že faktem je, že se tady na všechno sere, bude hlavní zpráva směrem ven, že u nás končí nouzový stav a začíná rozvolňování. Což bude především pro naše sousedy, ale i zbytek EU signál, ke zpřísnění podmínek občanů ČR ke vstupu nebo jeho úplnému zákazu. To, že se něco změní při návratu bude irelevantní, protože se prostě bude těžko dostávat ven. 

 

0 Citovat

Miguelas: Čeňkovi pod cestopis jsi napsal, ale pak jsi mu tam taky psal dál a dál a dál třeba o štěnicích, svých zažívacích problémech, o tom, že jsi nepochopil koncept hostelu, jaký barák v Charlottenburgu ti vyhovuje, kde se ti co stalo s půjčeným autem a x dalších nesouvisejících kravin. Zjevně máš nějaký problém s vnímáním vlastní produkce a taky s pochopení psaného textu, protože tvoje odpovědi jsou mimo a odpovídáš na něco jiného, než na to, co ti někdo napíše. Sice jsi tu s bídou týden, ale poradit si nenecháš, tak ok...

Jinak k tomu nouzovému stavu. Dovedete si vysvětlit, proč regionální politici ho chtějí - např. hejtmani kteří jsou napříč politickým spektrem? Že by to bylo proto, že vědí, že je prostě potřeba? Mimochodem nad jehož zrušením tu oslavně hýká prosťáček, který sedí v Irsku, v Česku nevolí, ale neustále má potřebu o situaci v ČR, zejména politické, tady blábolit, protože nic jiného to není.

0 Citovat

eremi napsal(a):

Miguelas: Čeňkovi pod cestopis jsi napsal, ale pak jsi mu tam taky psal dál a dál a dál třeba o štěnicích, svých zažívacích problémech, o tom, že jsi nepochopil koncept hostelu, jaký barák v Charlottenburgu ti vyhovuje, kde se ti co stalo s půjčeným autem a x dalších nesouvisejících kravin. Zjevně máš nějaký problém s vnímáním vlastní produkce a taky s pochopení psaného textu, protože tvoje odpovědi jsou mimo a odpovídáš na něco jiného, než na to, co ti někdo napíše. Sice jsi tu s bídou týden, ale poradit si nenecháš, tak ok...

Jinak k tomu nouzovému stavu. Dovedete si vysvětlit, proč regionální politici ho chtějí - např. hejtmani kteří jsou napříč politickým spektrem? Že by to bylo proto, že vědí, že je prostě potřeba? Mimochodem nad jehož zrušením tu oslavně hýká prosťáček, který sedí v Irsku, v Česku nevolí, ale neustále má potřebu o situaci, zejména politické, tady blábolit, protože nic jiného to není.

Spíš to bude proto, že cítí moc. Altruismus se v politice moc nevede. 

 

0 Citovat

Urcite mas pravdu, ze altruismus není vlastnost politika, nicméně v te regionální politice uz to funguje jinak než v te celostátní a ti lidé v tech regionech ziji a není jim lhostejný.

0 Citovat

Eremi, jsi zatrpklý, zjevně s menšinovým názorem, možná ti nějaká cesta nevyšla, to se stane, takových je nas hodně. Většinový názor společnosti a i těch politiku koreluje jak s názorem mým, Mikira a všem po roce unaveným a znechuceným lidem. Hon na čarodějnice, plivání po každým, kdo někde byl, včetně paní Havlové, když se nějaká hvězdička jede vyprsit na Maledivy, jak tam nějaké 🐷 nabonzuje tu cvičitelku co se z toho zhroutila. 

Ať si každý, kdo má možnost a peníze letí.. Já těm lidem fandím, i těm starým 75 letym důchodcům, kterych "zájmy" tak najednou vehementně hajis. A představ si kolik takových právě i na tom posranem Zanziku je, si tam válejí kýty a užívají si život, dokud můžou. Ty bys je asi ideálně chtěl mít zavřené nebo aby ti hlídali decka. Ale doba se změnila. 

A jestli si třeba chybí létání, možná nechybí, třeba jen rumbujes, tak na simulátor te posílat nebudu, ten je jistě obsazeny piloty, aby chudáci nezapomněli létat, tak jestli máš na to komp, se podle libosti prolet na B787, nebo si jako pasažér zaleť virtuálně, kam ti je libo, dej si k tomu do vaničky co máš rád a co rád piješ a nechej normální lidi žít.

A teď vážně... Byť v létě na dovolenou nejezdím, věřím, že do určitého stupně normálu se to vrátí, a létat se bude, takové Řecko už by další takovou sezónu nepřežilo. A 🍌 republiky otevírají ve velkém už teď, ani jinou možnost nemají. Takže všem přeji, ať jim vyjdou jejich plány.

0 Citovat

Krátce,jsi zcela mimo, meleš si porad mimo misu... "Znáš" me názory po týdnu co tu jsi, asi telepat:) Obrazek jsme si udělali, zbytecne s tebou ztrácet po dobrém čas.... Mikir byl aspoň první :)

0 Citovat

ti největší dementi mají většinou nutkání se ke všemu vyjadřovat :D ale asi lepší než mikir, tenhle šmoula aspoň umí normálně psát.

0 Citovat

Tak doufam, ze dovolena teda skoncila a uz nebude tolik casu na internety, ne? 😄 Nevim proc, jeho prispevky me svym obsahem serou vic, nez mikirovi 😄 

0 Citovat

Eremi, já zkrátka na tom mobilu, třeba i teď z Vídně, nemám šanci se dostat k tvým roky starým příspěvkům. Nevylučuji chybu na svém přijímaci, já na fórech bývám zvyklý, že můžu jít i deset let zpátky, tady max aktuální příspěvky, pak ještě o něco starší, označit jako přečtené  a tím to končí. Už jen přidávání zemi typu Ázerbájdžán nebo Taiwan byl z mobilu nadlidský výkon, až jsem pojal podezření, že ho tady už nedej bože radi pod činu. Ani k tomu slavnému mikirovu vláknu. Ale že by mu někdo z vas poradil, že možná místo pošty by šlo s úřady v Česku komunikovat mailem a nebo si založit tady účet a v Corku to vybírat kartou, to vas taky nenapadlo.

Já tu kvuli lidem jako ty nejsem, spíše třeba abych mohl napsat takové Kacce, i tomu Čeňkovi, i když já v jejich věku byl o třídu výš v low cost cestování už fakt i za hranou, i když do manika co napsal knihu jak byl bez peněz a z Asie letěl do Indie a pak zůstal na černo v letadle nemám.

Klidně pár měsíců mužu aktuálně radit ohledně Zanzibaru, po této době už si netroufnu, protože hodnocení úbytek, zradelen, atrakcí a letovisek je subjektivní, viz diskuze o hostelech a na druhé straně objektivní věci jako autobusové spoje nebo umístění obchodu se mění dynamicky, takže na to je asi lepší strýček Google s průměrnou angličtinou.

0 Citovat

Tak já jsem ráda, že nouzový stav skončí a omezení budou hlavně v kompetenci krajů. Kraje se ukázaly jako mnohem kompetentnější i v případě očkování. K vedení krajů a jejich rozhodnutí o nutných omezeních mají určitě lidi větší důvěru než k bandě přitakávačů na ministerstvech. Předpokládám, že kraje taky budou schopnější ve vymáhání těch nařízení. Bohužel vláda v posledních měsících svojí neschopností správně komunikovat jak mezi sebou, tam směrem k občanům, a efektivně analyzovat situaci ztrapňuje nejen sebe, ale i celou zemi.

0 Citovat

@Miguelas: Tak ještě, že sis nevšiml mých cestopisů. Až je mi to líto. 😄

Alena: Doporučuju přečíst můj příspěvěk ohledne nouzáku, než se začnete radovat 😉

0 Citovat

Jarda napsal(a):

@Miguelas: Tak ještě, že sis nevšiml mých cestopisů. Až je mi to líto. 😄

Alena: Doporučuju přečíst můj příspěvěk ohledne nouzáku, než se začnete radovat 😉

Ale já jsem ho četla. Ani nepíšu, že očekávám v příštích týdnech rozvolnění. Očekávám uzavření dalších krajů, ale současně se taky snad konečně začne s testováním zaměstnanců aspoň ve větších podnicích. V současné situaci bych si nějaké velké rozvolnění bohužel ani nepřála.

0 Citovat

@Jarda. Nemusí. To je jako v reálném životě. Každý je jiny, má jiný způsob cestování, myšlení, názoru. S někým na kafe půjdeš, s jiným ne, v osobní rovině s někým můžeš být kamarád... ignor nebo dokonce hate. Asi je to tak v pořádku.

0 Citovat

Jarda napsal(a):

@Miguelas: Tak ještě, že sis nevšiml mých cestopisů. Až je mi to líto. 😄

Alena: Doporučuju přečíst můj příspěvěk ohledne nouzáku, než se začnete radovat 😉

Mě fascinuje, že zatímco v Itálii mě denně stříleli termokamerou na hotelu, v metru, na nádraží a snad i ve větších obchodech, tady projedu půlku Prahy a nic. Jsem spíš i rád za přítomný stojan na dezinfekci, byť prázdný. Ne, že by termokamera byla všespásná, ale je to dobrý začátek.

Jedinou jsem tu potkal před Vánoci v Národním muzeu. Ale to byl nějaký čínský model, co nechtěl nic měřit.

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Eremi, jsi zatrpklý, zjevně s menšinovým názorem

@ Miguelas   Opravdu nerad a navzdory sebezapření ti píšu, ale ty si doopravdy hodně mimo, když napíšeš, že “zjevně menšinovým názorem”.

Jako součást mlčící většiny potvrzuji eremiho popis a dodávám, že by mne zajímalo, z jaké komunity tě nedávno vyobcovali, že v posledních dnech trávíš veškerý svůj čas ukájením se tvorbou esejí typu Muž a smrt, Zažívací obtíže na cestách, anebo nekonečného seriálu Můj zajímavý život v mládí v zahraničí.

Pokud bys zůstal pouze (!) u praktických informací z cestování, určitě se hodně lidem uleví.

 

 

0 Citovat

Upřímně, 97 nových příspěvku a víc jak polovina byla spam... Jinak díky Jardovi za podrobnější příspěvek ohledně toho, co můžou v pondělí zase "vytvořit". ;)

0 Citovat

@C19. Je zajímavé, že se ozývají stále ti stejní a ostatní, asi vědí proč, mi vyjadřují naprostý souhlas ne veřejně, ale prostřednictvím zpráv. Je možné, že to tu funguje pro pár lidí, a lidi s odlišnými názory posíláte do kačí dupy.

Stránky se mi líbí, velké iluze ohledem smysluplných rad na specifické téma, zvlášť v dnešní době, jsem nečekal, už jen s ohledem na to, že se jedná o úzkou CZ,SK komunitu. Člověk si nakonec musí poradit sám, případně přes fóra na bookingu nebo tripadvisoru. Smysl to tady má, i bych to tady nějak podpořil, byť asi jinak než  radami ne, nákupem letenek až to bude aktuální zde asi také ne. Prošel jsem si jistým vývojem, také jsem na začátku kupoval tam, kde všichni, ať SA, Pelikán, Letuška.. až jsem pochopil, že úplně nejlepší je nakupovat přímo u letecké společnosti. Čistě hypoteticky - nemyslím si, že kdokoli z viz výše by mi byl schopen poslat refund o který požádáno v sobotu a v úterý ráno byl na účtu. 

 

 

 

0 Citovat

Roiman4 napsal(a):

Upřímně, 97 nových příspěvku a víc jak polovina byla spam... Jinak díky Jardovi za podrobnější příspěvek ohledně toho, co můžou v pondělí zase "vytvořit". ;)

Není zač, jsem rád, když to alespoň někomu pomůže se zorientovat v tom bordelu a rád sem přispěju něčím užitečným na místo toho, abych tady vyprávěl svůj životní příběh, protože nejspíš nemám KUPODIVU žádné kamarády, ženu, přítelkyni nebo mi dali jinde BAN.

0 Citovat

@MIGUELAS tak co kdyby ses ukájel ve zprávách s těmi ostatními, co ti posílají souhlas? Můžete se klepat po ramenou tam a přestat zasírat veřejná prostranství...

Beztak to je zvlášť prudivá inkarnace padrina :D 

0 Citovat

Tak jak už to psal někdo výše, už včera bylo pozdě tady implementovat ignor a rozdávat 🍌 aby bylo jednodušší roztřídit snadno zrno od plevele 😅

0 Citovat

Vojta Slezsko napsal(a):

@MIGUELAS tak co kdyby ses ukájel ve zprávách s těmi ostatními, co ti posílají souhlas? Můžete se klepat po ramenou tam a přestat zasírat veřejná prostranství...

Beztak to je zvlášť prudivá inkarnace padrina :D 

Ne, v tomhle já nejedu. To už je moc i na mě.

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Tak jak už to psal někdo výše, už včera bylo pozdě tady implementovat ignor a rozdávat 🍌 aby bylo jednodušší roztřídit snadno zrno od plevele 😅

... Vy jste taky dobrej. Jste tu týden, ničím jste nepřispěl (neříkám, že já jo), plevelíte všechno, principiálně si tu odmítáte koupit letenky, abyste portál aspoň nějak podpořil, ale už pindáte, jak by se to tu mělo dělat. To už do toho maj víc co mluvit irští důchodci ... 

0